Намери ни
To Top

Посолството на България в Тирана организира прием за националите по волейбол до 17 години

Огромна подкрепа и внимание получи националният отбор на България по волейбол до 17 години от Посолството на страната в Тирана.


Дипломатите в албанската столица бяха неотлъчно до играчите по време на Балканското първенство, което се проведе в страната, като ги подкрепяха от трибуните на зала „Олимпийски парк“ във всички срещи. 

България триумфира на Балканиадата в Албания след четири победи – срещу Румъния, Черна гора, Сърбия, а на финала се наложи над Турция с 3:0. 

Часове след последния мач и малко преди да отпътува обратно за България, тимът, воден от Десислава Величкова, получи покана да гостува в Посолството в Тирана. Волейболистите бяха посрещнати изключително топло от Ивайло Киров, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Албания. Той също присъства лично на мача за титлата и беше много щастлив от победата. В знак на признателност и благодарност играчите му връчиха екип, подписан от всички. 

На срещата беше коментирано представянето на националите по време на Балканиадата. Отборът получи искрени поздравления от дипломатите. От посолството посочиха, че ще запознаят българските малцинства в страната с този голям успех. 

„Българската федерация по волейбол изказва благодарност на Посолството ни в Тирана за подкрепата и оказаната чест!“, заявиха от централата на официалния си сайт.

Ощр от категория Волейбол