Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot460759.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Крис Пол: Дори семейството ми не може да повярва, че ще играя за Голдън Стейт – Sportove
Намери ни
To Top

Крис Пол: Дори семейството ми не може да повярва, че ще играя за Голдън Стейт

Баскетболистът Крис Пол вече тренира с новите си съотборници, начело със Стеф Къри, в Атланта преди заминаването за Лас Вегас, където Голдън Стейт ще участва в Лятната лига на НБА.

38-годишният ветеран заяви, че не очаква това да бъде последния му сезон като играч в Националната баскетболна асоциация и все още изпитва същата наслада от играта както, когато е бил дете.

„Не искам да звучи странно, но това е баскетбол. Не говорим за мозъчна хирургия.


Присъединих се към момчета, които играят заедно отдавна“, добави Пол, който по-рано през лятото премина първо от Финикс във Вашингтон, а след това бе изпратен в Голдън Стейт като част от сделката, чрез която Джордан Пул бе трансфериран във Вашингтон.

През миналия, 18-и за него сезон в НБА Крис Пол записа средно 13.9 точки и 8.9 асистенции с екипа на Сънс.

„Имах щастието да играя в три национални селекции на САЩ. Говорим за хора с високо баскетболно-IQ. Никой не разполага с всички отговори в момента. Сигурен съм, че ще има още неща, които трябва да науча и някои, които те трябва да научат за мен, но във всеки тим е така“, каза още гардът.

Любопитен факт от кариерата на Пол е, че той е отбелязал повече точки срещу Голдън Стейт, отколкото срещу всеки друг – 1 172. Никой от действащите състезатели в Лигата не е играл повече мачове или има повече асистенции срещу Уориърс от Крис Пол, а ЛеБрон Джеймс и Джеймс Хардън са единствените действащи играчи с повече точки срещу Голдън Стейт.

Той разкри, че дори семейството му не може да повярва, че сега ще играе за Уориърс. „Положението е такова, каквото е. Спорт“, коментира кратко Пол.

„Имам възможност да играя баскетбол всеки ден и да кажа, че това е моят начин на живот. Ако не обичах баскетбола, нямаше да прекарвам толкова време в тренировки и далеч от семейството си. Това не се е променило“, заяви още Крис Пол.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558