Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot460485.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Макларън: Не сме копирали колата на Ред Бул – Sportove
Намери ни
To Top

Макларън: Не сме копирали колата на Ред Бул

От Макларън се засегнаха от твърденията, че британският тим е копирал RB19 на Ред Бул, за да подобри и развие своя автомобил MCL60 в хода на сезона, като последният, който направи такова твърдение беше 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън след квалификацията на „Силвърстоун” вчера.

„Всеки отбор ползва за вдъхновение работата на другите отбори – обясни тим шефът на Макларън Андреа Стела. – Отборите могат да извлекат ценна информация от снимки или дори само като се гледат колите в пита. Да, другите те вдъхновяват.


Но това не означава, че копираме, например геометрията. Правим наши компютърни симулации, работим във въздушния тунел и след това се вижда какво сме направили. Не сме копирали нищо, тези твърдения са обидни.”

Стела допълни, че по-важното от копирането е разбирането и тълкуването на концепциите, които използват другите тимове, проучването на потенциала им и намирането на правилната посока на развитие. Той специално отличи шефът на аеродинамичния отдел на Макларън Питър Продрому.

„Трябва да имаш подходящите хора на подходящите места – уточни Стела. – Затова искам да спомена името на Питър Продрому, шефът на аеродинамичния ни отдел. Той върши изключителна работа по отношение залагане на посоката на развитие на концепцията ни и успява да вдъхнови отдела си да постигат повече и повече.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558