Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot459845.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Леклер очаква Ферари да има проблеми на „Силвърстоун“ – Sportove
Намери ни
To Top

Леклер очаква Ферари да има проблеми на „Силвърстоун“

Ферари записа един от най-силните си уикенди от началото на сезон 2023 във Формула 1 по време на Гран При на Австрия миналата седмица.

На „Ред Бул Ринг“ Шарл Леклер стартира и завърши втори, докато неговият съотборник Карлос Сайнц се класира шести след две наказания за излизане извън очертанията на пистата. Испанецът обаче финишира трети в съботния спринт, в който Леклер остана извън точките.

Монегаскът обаче очаква Скудерията да има проблеми с повтарянето на представянето си във Великобритания този уикенд. Прогнозата на Леклер се базира на характеристиките на „Силвърстоун“, които са много сходни с тези на испанската „Каталуния“, където Ферари записа най-слабото си представяне през този сезон.

„В Австрия усещането беше по-добро и темпото ни беше по-силно спрямо началните етапи на сезона. Въпреки това ние не трябва да се отплесваме. Ред Бул все още имат голям аванс и аз мисля, че на тази писта този уикенд нашите слабости ще се разкрият повече. Така че може би ще имаме повече проблеми спрямо Австрия“, обясни Леклер пред медиите по-рано днес.

Той също така коментира и новата конструкция на сликовете на Пирели, която ще направи своя дебют тази седмица. Тимовете вече имаха възможността да изпробват новия продукт на италианската компания. Това се случи по време на петъчните тренировки в Испания, където все пилот имаше по два комплекта от новите гуми.

Въпреки тези изпитания в Барселона Леклер заяви, че за Ферари ще бъде много важно да разбере дали балансът на SF-23 ще се промени с тези нови гуми в петъчните тренировки. Чак след като това се случи в лагера на Скудерията ще разберат дали тази промяна ще им помогне с деградацията на сликовете, което е най-големият проблем за тима от началото на годината.

„По време на свободните тренировки ще бъде много важно да проверим новите гуми, да видим дали има някаква промяна в деградацията на гумите и дали ще трябва да променяме настройките. След това ще видим, все още не знаем дали тази промяна ще ни помогне, или не“, каза Леклер.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558