Намери ни
To Top

Полицията влезе в дома на президента на ПСЖ

Домът на президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи бе претърсен в сряда вечер заради обвинения в отвличане и измъчване в Катар на лобист от френско-алжирски произход, съобщи АФП, като се позова на свои източници.

„Съдията поиска информация и допълнителен достъп, като всичко му бе осигурено при пълна прозрачност и сътрудничество с властите от самото начало“, заяви говорител на президента на ПСЖ.

Един от адвокатите на Ал-Хелаифи отказа да коментира случая.

Обискът бе направен от съдебната полиция, след като в края на януари 42-годишният лобист Тайеб Бенабдерахман подаде жалба.


Той се оплаква от ареста си в Катар през януари 2020 година, където се е установил три месеца по-рано. Той твърди, че е бил тормозен и разпитван в продължение на шест месеца за документи, с които е разполагал и които са компрометирали шефа на ПСЖ. На него му е било разрешено да панусне Катар през ноември 2020 година, след като подпише протокол за конфиденциалност, който не му позволява да разкрие съдържанието на тези документи.

Миналата седмица бе претърсен и офиса на кмета на седми район в Париж Рашида Дати, която е бивш министър, във връзка с тази афера.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол