Намери ни
To Top

VNL: България 0-2 Германия! Следете мача ТУК!!!

Волейболистите от националния отбор на България излизат срещу Германия в първия си мач от турнира в Група 5 от последната състезателна седмица от Лигата на нациите. Срещата е тази нощ 03,00 часа в Анахайм (САЩ) и ще бъде излъчена на живо по MAX Sport 2.

Възпитаниците на Пламен Константинов са задължени да гонят успех, който може да е ключов към оцеляването им в Лигата.

Националите ни се поставиха в трудна ситуация, след като изпуснаха победата и допуснаха обрат от Куба с 2:3 преди 10 дни в Орлеан (Франция).


Резултат, който в момента прави така, че волейболистите от от Острова на свободата да дишат по-спокойно и да притиска българските „лъвове“. Ситуацията е сложна, тъй като двата състава имат едни и същи съперници в Анахайм до края на седмицата.

Затова сблъсъкът с Германия е от огромно значение. Бундестимът, който е воден от Михал Винярски, също не е с впечатляващи резултати през този сезон, но е сигурен за мястото си в комерсиалната надпревара. Това може да се окаже удобна възможност за България да запише изключително важната победа, която ще бъде първа над Германия от 4 години насам.

Началото на първия гейм беше по-добро за България, която поведе с 4:2 след успешна атака на Димитър Димитров и страхотен блок на Денис Карягин. Германия веднага изравни за 4:4 след атака на Линус Вебер и аут на Алекс Грозданов. „Лъвовете“ си върнаха преднината си при 7:5 след бърза атака през центъра на Грозданов и контра на Николай Колев. Последваха атака на Флориан Краге и технично пускане на Моритц Райхерт и 7:7. Равенството се запази до 10:10, след което България за пореден път дръпна с 12:10 след нова атака на Карягин и аут на Антон Бреме. Бундестимът стигна до 14:14 след технично отиграване на опитния Кристиян Фром и силна контра на Райхерт. Играта продължи равностойно до 17:17, след което Германия излезе напред с 19:17 след нова силна атака и ас на Райхерт. Играчите на Михал Винярски запазиха предимството си и спечелиха гейма с 25:22 след грешка от сервис на Мартин Атанасов.

На старта на втората част Германия дръпна с 4:2 след отличен блок на Линус Вебер и атака в аут на Димитър Димитров. България успя да изравни при 5:5 след страхотна контра на влезлия като резерва Аспарух Аспарухов и аут на Вебер. Бундестимът си върна предимството при 8:6 след силна атака на Вебер и технично пускане на Моритц Райхерт. Разликата нарасна до 10:7 след блок на германския разпределител Йоханес Тиле. България съумя да намали изоставането си до 10:11 след грешка при мрежата на германците и силна контра на Денис Карягин. След прекъсването за Михал Винярски и Германия последва контра блок-аут на Аспарухов и 11:11. Германският тим отново поведе с 15:12 след бърза атака през центъра на Антон Бреме, аут на Аспарухов и контра на Вебер, което накара Пламен Константинов да вземе прекъсване за България. Въпреки това, последва силен ас на Бреме и 16:12. Разликата стана 20:15 в полза на Германия след контра на Райхерт, а след това 23:16 след контра на Райхерт и ас на разпределителя Йоханес Тиле. В крайна сметка Бундестимът спокойно спечели гейма с убедителното 25:18 след грешка от сервис на Денис Карягин и поведе с 2:0.

БЪЛГАРИЯ – ГЕРМАНИЯ 0:2 (22:25, 16:25)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Димитър Димитров, Мартин Атанасов, Денис Карягин, Алекс Грозданов, Николай Колев – Теодор Салпаров-либеро

Старши треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ

ГЕРМАНИЯ: Йоханес Тиле, Линус Вебер, Кристиян Фром, Моритц Райхерт, Антон Бреме, Флориан Краге – Леонард Гравен-либеро

Старши треньор: МИХАЛ ВИНЯРСКИ.

Снимки: volleyballworld.com

Ощр от категория Волейбол