Намери ни
To Top

Александър Везенков се присъедини към Сакраменто Кингс

Александър Везенков вече се намира в Калифорния. Въпреки че трансферът му в отбора на Сакраменто Кингс все още не е официализиран, българският национал се е присъединил към тима и вече тренира заедно с една от звездите на “кралете” в лицето на Ди’Аарън Фокс. Двамата позираха за снимка, която се разпространи в социалните мрежи.

Както е известно, най-полезният играч в Евролигата ще подпише тригодишен договор на обща стойност $20 милиона с отбора на Сакраменто. Везенков вече е част от изключително амбициозен тим, който през миналия сезон прекъсна 16-годишна суша без плейофно участие и дори бе на една победа от това да детронира Голдън Стейт Уориърс в първия кръг, ако не бяха историческите 50 точки на Стеф Къри.

Везенков ще може да попива от знанията на старши треньора Майк Браун, който бе избран за най-добрия наставник за изминалия сезон в най-силната лига в света. Очакванията са българският национал да бъде захранван с пасове именно от човека до себе си на снимката – Фокс, който се превърна в един от най-добрите гардове в НБА и го доказа със средните си показатели от 25.0 точки, 4.2 борби и 6.1 асистенции. Освен него в тима е и друг състезател с изключително високо баскетболно IQ и ниво на креативност – Домантас Сабонис, който подсигури бъдещето си с клуба, след като подписа нов удължаващ четиригодишен договор през миналата седмица.

В следващите часове се очаква официалното обявяване на трансфера на Александър Везенков в Сакраменто, като за него досега се знаеше от един от най-авторитетните репортери отвъд океана – Ейдриън Войнаровски.

Ощр от категория Баскетбол