Намери ни
To Top

Константин Костадинов: Отиваме в Скопие да играем и да се забавляваме

Крилото на младежкия национален отбор на България по баскетбол Константин Костадинов заяви, че отборът му отива да играе и да се забавлява на Европейското първенство в Дивизия “Б”. Тимът ни започва участието си в надпреварата с мач срещу Ирландия в петък, а ето какво каза баскетболистът на Паленсия пред камерата на Sportal.bg:

“Отиваме да играем баскетбол. Отиваме с идеята да влезем в Дивизия “А”.


Отиваме да играем баскетбол и да се забавляваме. Според мен Ирландия ще е много добър първи съперник за нас. Мачът срещу домакините от Северна Македония ще е много здрав, особено когато цялата зала и цялата държава ще са срещу нас. Чехия също е физически доста големи и високи момчета. Всеки мач ще е доста труден. 

Завърших сезона щастлив от това, което направихме с отбора. Веднага след това пренесох мислите си към националните отбори, защото тепърва имаме едно дълго лято с мачове и тренировки”, каза Костадинов.

България U20 се намира в група “A” на първенството, заедно с отборите на Словакия, Чехия, Ирландия и Северна Македония. Нашите момчета откриват първенството с мач срещу Ирландия в петък от 14:30 часа. В събота от 22:00 националите ни играят и срещу Чехия, а в неделя от 17:00 ще се състои и двубоят срещу Словакия. Мачът срещу домакините от Северна Македония ще се проведе във вторник от 19:30 часа.

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория Баскетбол