Намери ни
To Top

България U17 тръгна за Балканиадата в Албания

Рано тази сутрин националният волейболен отбор на България за юноши до 17 години замина за Албания, където утре (5 юли) стартира Балканското първенство. Шампионатът ще се проведе в Тирана и ще продължи до 9 юли.

България е в Група Б заедно с Румъния и Черна гора. По регламент за полуфиналите се класират първите два отбора от двата потока, които след това играят на кръст.


В Група А са съставите на Албания, Сърбия, Турция и Северна Македония.

След Балкандиата младите ни национали ще участват и на Европейското първенство (19-30 юли) в Подгорица (Черна Гора). Там българските момчета попаднаха в Група I срещу Австрия, Белгия, Гърция, Естония, Словения, Турция и Черна гора.

„Не искам да говоря много предварително. Пожелавам само здраве и без контузии на момчетата“, заяви селекционерът на тима Десислава Величкова пред официалния сайт на БФВолейбол преди да отпътува отборът. „Много съм доволна от подготовката, която проведохме. Всичко мина нормално, готвехме се много сериозно и отговорно. Ако момчетата се влагат в мачовете така, както го правеха в тренировката, няма какво да ме притеснява.“

Селекционерът на България U17 за Балканиадата и Европейското първенство:

Разпределители:

Иван Узунов – Виктория Волей

Кристиян Илиев – Левски

Диагонали:

Жасмин Величков – Берое 2016

Деян Маринов – ЦСКА

Росен Виденов – Левски

Посречащи:

Петьо Иванов – Левски

Никола Константинов – Левски

Константин Манолев – Люлин

Кристиян Иванов – Левски

Виктор Младенов – Софийски университет

Центрове:

Николай Николаев – Левски

Еван Георгиев – ЦСКА

Либера:

Димитър Добрев – Левски

Даниел Тихолов – ЦСКА

Ощр от категория Волейбол