Намери ни
To Top

Младежите с последна подготовка за Европейското

Младежкият национален отбор на България по баскетбол продължава подготовката си за предстоящото Европейско първенство в Дивизия “Б”. Надпреварата ще се проведе от 7 до 16 юли в Скопие, като момчетата на селекционера Васил Христов вече са готови да се отправят към западната ни съседка за началото на състезанието.

Тимът ни ще замине утре сутринта за столицата на Северна Македония в пълен състав. 12 баскетболисти тренираха в зала “Арена Ботевград” в последните дни, като най-важното е, че проблеми с контузени състезатели няма.


Страната ни на Европейското ще бъде представяна от Георги Герганов, Кръстомир Михов, Красимир Петров, Виктор Гергов, Илиян Пищищов, Марио Боянов, Христо Бъчков, Денис Камбуров, Иван Спиров, Андон Вачев, Михаил Комбаков и Константин Костадинов.

България U20 се намира в група “A” на първенството, заедно с отборите на Словакия, Чехия, Ирландия и Северна Македония. Нашите момчета откриват първенството с мач срещу Ирландия в петък от 14:30 часа. В събота от 22:00 националите ни играят и срещу Чехия, а в неделя от 17:00 ще се състои и двубоят срещу Словакия. Мачът срещу домакините от Северна Македония ще се проведе във вторник от 19:30 часа.

Ощр от категория Баскетбол