Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot459347.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Бивша националка на Швеция най-вероятно ще прекрати кариерата си – Sportove
Намери ни
To Top

Бивша националка на Швеция най-вероятно ще прекрати кариерата си

Дългата кариера на бившата националка на Швеция Хедвиг Линдал е към края си, след като нейният клуб Юргорден прекрати договора й по взаимно съгласие след бурен период с тима от Стокхолм. Отборът потвърди напускането на Линдал, която има близо 200 мача за Швеция, в изявление на сайта си, като й благодари за всичко и й пожелава успехи в бъдеще.

40-годишната бивша вратарка на Челси пристигна в Юргорден през 2022-ра, но бързо раздразни привържениците, като похвали градския съперник Хамарби за това как са привлекли повече фенове на мачовете, преди да подпише фланелка на Швеция за един от своите млади фенове след дерби мач. След дискусии с клуба относно нейните публични изявления през миналия сезон, тя отново се озова в медиите през май тази година, когато разкритикува сцените на насилие, последвали друго дерби с Хамарби, в което полицията разследва няколко случая на нападение.


„Това в никакъв случай не трябва да бъде част от женския футбол“, каза тя за „Експресен“.

Вратарката се впусна в дълги дискусии в социалните мрежи с ядосани фенове, които я обвиниха, че не разбира културата им и че не оценява усилията да подкрепят отбора. Линдал заяви пред вестник „Афтонбладет“, че може да сложи край на кариерата си след прекратяването на договора й с Юргорден. Шведката е играла за някои от най-добрите европейски клубове, включително Волфсбург и Атлетико Мадрид.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558