Намери ни
To Top

Баскония си осигури гръцки талант и се раздели с двама

Отборът на Баскония днес обяви куп промени в състава си, като привлече обещаващ нов талант и се раздели с двама състезатели. Испанският тим завърши миналия сезон от Евролигата на крачка от плейофите и по всичко личи, че тази година е решен да не си позволява подобни грешки. Днес от клуба продължиха с рокадите, след като официално посрещнаха Никос Рогавопулос и се разделиха с Далтън Хоумс и Макс Хайдегер. Преди дни в Баскония пристигна и вече бившият играч на Виртус Болоня Нико Манион.


22-годишният грък подписа тригодишен договор с новия си отбор. Последното място, в което той се подвизаваше, бе турският Меркезефенди. Там Никос доказа силните си индивидуални качества, вкарвайки по 15.7 точки с 6.3 спечелени борби в 27 мача. Въпреки това тимът приключи сезона на 13-то място и не продължи към плейофите на първенството. Талантът му обаче не блести само на клубно, но и на международно ниво. В гръцкия национален отбор, по време на квалификациите за Световното, той записа средно по впечатляващите 18 точки.

Клбуът напускат Хоумс и Хайдегер. Първият се отличи най-вече с много точния си мерник – той успя да запише 49% стрелба в местното първенство, като вкара средно по 8.9 точки в Лига Ендеса и 7 в Евролигата. Хайдегер пък си тръгва след около година и половина в състава. През това време той изигра 29 срещи, а в редовния сезон на испанската лига записа 9 точки, 1.3 борби и 3.6 асистенции.

Снимка: Imago

Ощр от категория Баскетбол