Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot459203.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алонсо обясни защо не беше близо до подиума в Австрия – Sportove
Намери ни
To Top

Алонсо обясни защо не беше близо до подиума в Австрия

Гран При на Австрия беше едва вторият случай от началото на годината, в който Астън Мартин не успя да класира свой пилот на подиума. Лошата новина за тима от Силвърстоун е, че другият такъв случай беше преди само две състезания в Испания.

Според Фернандо Алонсо, който е авторът на всички призови класирания на Астън Мартин от началото на годината, резултатът на тима на „Ред Бул Ринг“ е бил напълно резонен на фона на скоростта, която AMR23 демонстрира в Австрия. Испанецът не пропусна да отбележи и фактът, че неговата стратегия да стартира с твърдите гуми бе компрометирана от виртуалната кола на сигурността, която беше обявена в 14-я тур след отпадането на Нико Хюлкенберг.


„Опитахме нещо различно, стартирайки с хард, но виртуалната кола на сигурността не ни помогна. От този момент състезанието беше неутрализирано и всички разполагахме с еднакви гуми до финала. Малко или много завършихме там, където заслужавахме. Бяхме шестият най-бърз автомобил и завършихме шести“, обясни испанецът.

Няколко часа след финала двукратният световен шампион беше промотиран с едно място напред, след като неговият сънародник Карлос Сайнц бе наказан с 10 секунди. По-важното за Алонсо обаче е фактът, че той завърши на над 13 секунди зад третия в състезанието Серхио Перес.

Според испанеца пасивът на Астън Мартин на „Ред Бул Ринг“ се е дължал на конфигурацията на пистата, тъй като и през миналата година британският тим беше доста слаб в Щирия. Испанецът не подмина и подобренията, които Ферари и Макларън въведоха в Австрия, които също бяха фактор зад доброто представяне на двата тима през изминалия уикенд.

„Миналата година Астън Мартин беше най-бавният автомобил тук, докато Хаас отново стартираха в челото, както беше и тази година. Така че има известни прилики от сезон на сезон на определени писти. Мисля, че като цяло на тази писта не сме добри, но това не означава, че трябва да приемаме този факт. Няма как да дойдем тук догодина и отново да сме бавни.

„Но между характеристиките на пистата и подобренията, които Ферари и Макларън имаха тук, ние може би загубихме малко скорост. Ние трябва да разберем защо на определени писти ние имаме повече затруднения от другите“, каза Алонсо.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558