Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot459145.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Дончич предвожда Словения на Мондиал 2023 – Sportove
Намери ни
To Top

Дончич предвожда Словения на Мондиал 2023

Националният отбор на Словения ще бъде в оптимален състав за предстоящото световно първенство по баскетбол за мъже в Япония, Индонезия и Филипините.

Старши треньорът Александър Секулич обяви група от 20 баскетболисти, от които ще бъдат избрани 12-те, които да участват на шампионата на планетата. Сред извиканите е и голямата звезда на словенския и европейски баскетбол Лука Дончич, който играе за Далас Маверикс в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

В тима е и центърът Влатко Чанчар, който през юни спечели титлата в НБА с тима на Денвър Нъгетс. Опитните Клемен Препелич, Зоран Драгич и Яка Блажич също са повикани от Секулич, както и центърът на Барселона Майк Тоби. Тоби ще бъде в конкуренция с друг американец – крилото Джордан Морган, за едно от 12-те места в окончателния състав, тъй като правилата на ФИБА позволяват използването на максимум един натурализиран баскетболист.

Единственият значим отсъстващ е 37-годишният плеймейкър на Милуоки Бъкс Горан Драгич.

Световното първенство ще се проведе от 25 август до 10 септември, а словенците, които достигнаха до полуфиналите на Олимпийските игри в Токио преди две години, са в група „F“ в Окинава. Техни съперници в първата фаза ще бъдат Кабо Верде, Грузия и Венецуела.

Преди световното словенците ще изиграят седем контроли срещу Китай, Хърватия, Испания, САЩ, Япония и с Гърция два пъти.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558