Намери ни
To Top

Барселона ще играе в Шампионската лига догодина, потвърди Лапорта

Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че е доволен от представянето на тима през изминалия сезон, когато играчите на Чави завоюваха два трофея – титлата в Ла Лига и Суперкупата на страната. Той изрази задоволство, че е доволен от това, че и останалите пет професионални направления в клуба също са завоювали титли в своите спортове. Лапорта увери привържениците, че има конкретен план за развитие на тима, защото той се нужда от развитие, за да постигне големите си цели не само на местно ниво, но и в европейските турнири.

“Спечеливането на шест титли в един сезон от шест професионални тима е голяма гордост за нас.


Ние също така имаме нашият план, който вече бе одобрен от Ла Лига. Искаме повече. Не смятаме да се задоволяваме с постигнатото и искаме да продължаваме да се развиваме за участието си в Европа. Харесва ми, че Ла Лига има най-добрите играчи в света и ние сме първите, които работят в тази посока,” обясни президентът.

Малко след това Лапорта поднесе и друга отлична новина на феновете на отбора – тимът е получил потвърждение от УЕФА, че Барселона ще може да се състезава в Шампионската лига през следващата кампания. Каталунците бяха обект на разследване от страна на европейската футболна централа по повод случая “Негреира”, в който стана ясно, че те са превели над 7 милиона евро между 2001-ва и 2018-а година на Хосе Мария Енрикес Негреира, който по това време е заместник шеф на съдийската комисия.

“Доволни сме, защото следователите на УЕФА не виждат причина да ни изваждат от състезанието,” зарадва привържениците Лапорта.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол