Намери ни
To Top

Сърбия с тежка загуба от Доминиканската република преди мача с България

Двукратният световен шампион Сърбия допусна тежка загуба в Лигата на нациите за жени преди последния си мач срещу България. Момичетата на Джовани Гуидети допуснаха обрат и отстъпиха на Доминиканската република с 2:3 (25:22, 15:25, 25:23, 19:25, 10:15) в третия си мач от турнира в Група 5 от последната седмица от груповата фаза на световната надпревара, игран през изминалата нощ в Сувон (Република Корея).

Така сръбската „репрезентация“ е на 11-о място в общото временно класиране на Лигата с 5 победи, 6 загуби и 17 точки, като има единствено минимални теоретични шансове да се класира за финалния турнир в Арлингтън (САЩ). Тази нощ (2 юли) от 04,30 часа българско време Сърбия излиза срещу България в последната си среща от турнира.


Българските „лъвици“ пък ще се борят за своето оставане в комерсиалната надпреварата.

От друга страна това беше последната среща в турнира за доминиканките. Доминиканската република завършва с 6 победи, 6 загуби и 14 точки, като преди изиграването на последните двубои от турнирите е на 9-о място в класирането и без шансове за финалите в САЩ.

Най-полезни за Доминиканската република станаха Брайелин Мартинес (1 блок, 1 ас, 49% ефективност в атака и 6% перфектно посрещане) и Гайла Гонсалес (3 блока, 3 аса и 50% ефективност в атака) с 27 и 26 точки за победата.

За тима на Сърбия звездата и капитанка Тияна Бошкович отново бе над всички със страхотните 31 точки (3 блока, 1 ас и 55% ефективност в атака). Мина Попович и Александра Ужелац завършиха с по 10 точки, но и това не помогна за успех.

Снимки: volleyballworld.com

Ощр от категория Волейбол