Намери ни
To Top

Президентът на Барселона разкри за изнудване от страна на Ла Лига

В Барселона твърдят, че са били изнудвани от Испанската футболна лига покрай историята с продаването на част от телевизионните права от испанското първенство. Преди година и половина Ла Лига и CVC Capital Partners сключиха сделка за почти 2 млрд. евро, с която британският инвестиционен фонд се сдоби с дял от маркетинговия и телевизионен бизнес на испанското първенство по футбол. В замяна клубовете получиха солидни средства в аванс.


Каталунците обаче бяха против споразумението.

Сега президентът Жоан Лапорта сподели за оказван върху него натиск от страна на Ла Лига, възползвайки се от затрудненото финансово състояние на клуба. “От Ла Лига ни казаха, че ако се съгласим да подпишем сделката със CVC, ще ни увеличат с 15% лимита по средствата, които да можем да заделяме за нови футболисти. Ако обаче откажем, нямало да сме в състояние да привличаме играчи и щели нарочно да направят нещата по-сложни за нас. Нашият отговор беше “Не”, разказа Лапорта пред TV3.

Той продължи с разкритията: “Едно от условията по сделката беше Тебас (президентът на Ла Лига – б.р.) да остане начело на Ла Лига за срок от 15 години, а после този срок беше намален до 8 години. Заплатата му пък щяла да се удвои, като така той ще взима два пъти повече от президентите на банките”.

“Така че джентълмените от Ла Лига, тези от CVC, както и останалите, трябва да знаят, че ние ще защитаваме интереса на Барса с всички сили до последна капка кръв”, закани се Лапорта.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол