Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot457546.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Кметът на Благоевград проведе среща относно бъдещето на местния Пирин – Sportove
Намери ни
To Top

Кметът на Благоевград проведе среща относно бъдещето на местния Пирин

Кметът на Благоевград – Илко Стоянов, проведе среща със спортни деятели, представители на бизнеса и футболни фенове, на която беше обсъдено бъдещото развитие на местния футболен клуб Пирин.

Срещата, провела се в днешния 27 юни (вторник) в зала „22 септември“, е първата в подобен мащаб. Следващата такава предстои да бъде насрочена, а обществеността ще бъде уведомена своевременно за нея, съобщават от Община Благоевград.

По време на форума бяха отправени специални благодарности към регионалните фирми, които помагат на мъжкия футбол в града и оказват финансова помощ.


„Като че ли съдбата ни поднесе тази привилегия и отговорност, навръх 100-годишнината на клуба. Всеки един от нас днес в тази зала, независимо от временните възможности и функцията си в обществото, е съпричастен към символа Пирин. Истината е, че без подкрепата на бизнеса няма как да се справим, особено в тези нелеки времена. Заедно успяхме да запазим отбора, да покрием немалко задължения, натрупани от предишното ръководство, но най-важното е, че останахме в елитната група на България. За да продължим напред, е необходимо бизнесът да продължи да ни подпомага, защото Общината не е в състояние сама да поеме разходите“, коментира Стоянов.

Той уточни, че Общината отделя около 1 милион лева на година за издръжка на ДЮШ и поддръжка на спортните бази, поради което няма възможност да отделя повече финансови средства, с оглед на това, че е длъжна да се грижи и за други дейности. Очаква се основният спонсор да увеличи парите за реклама, като заедно с тези от телевизионни права, такса „солидарност“ и продажба на билети, приходите да са около 1,5 милион лева.

„Предварителните разчети показват, че са необходими поне около 2 милиона лева за издръжка на мъжкия футболен отбор, за което ще разчитаме на помощта на бизнеса“, допълни още кметът.

Снимка: Община Благоевград


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558