Намери ни
To Top

Нгапет обясни трансфера си в Халкбанк с желанието си да не се претоварва преди Олимпиадата

Звездата на олимпийския шампион Франция Ървин Нгапет потвърди, че е подписвал договор с турския гранд Халкбанк (Анкара).

От 2021-а година Нгапет играе за италианския Валса Група (Модена), с който имаше договор до 2024-а. Новото ръководство на клуба, обаче, излезе с инициатива за прекратяване на контракта помежду им, считайки заплатата на френската звезда за твърде тежка за бюджета. В резултат на това олимпийският шампион намери изгоден вариант в Турция.


„Имаше слухове за преместването ми в Халкбанк от дълго време, но те смениха старши треньора си, така че преговорите започнаха от нулата“, призна Нгапет.

Там той ще работи под ръководството на Слободан Ковач и заедно с добрия си приятел Нимир Абдел-Азиз.

„В Италия има пътувания на всеки три дни, като винаги са важни и тежки мачове. Исках да бъда в добър отбор, който играе в Шампионската лига, но където има възможност да играя по-малко мачове и с по-малка интензивност. Преди Олимпиадата не искам да претоварвам тялото си. Турското първенство е по-малко конкурентно, но там има четири големи отбора, така че плейофите ще са сериозни. Освен това Халкбанк достигна до полуфиналите на Шампионската лига през изминалия сезон“, сподели още Нгапет пред френския спортен всекидневник L’Équipe.

Ощр от категория Волейбол