Намери ни
To Top

Барселона окончателно се отказа от Амрабат

Барселона няма да привлече Софиан Амрабат, въпреки че мароканецът беше един от най-желаните футболисти от старши треньора Чави Ернандес. Самият халф също имаше желание да продължи кариерата си на “Спотифай Камп Ноу”, но възможността това да се случи е пропаднала. 

По информация на каталунското издание “Спорт”, причините Барса да се откаже от Амрабат са две. От една страна, клубът продължава да изпитва финансови проблеми и на този етап не може да си позволи входящи трансфери.


От друга, идеята на Чави е била Амрабат да укрепи халфовата линия в случай, че Лионел Меси се завърне в тима. След като стана ясно, че аржентинецът ще премине в Интер Маями, от Барселона са пренаредили приоритетите си, а пристигането на Илкай Гюндоган окончателно ги е отказало от мароканския национал. 

Амрабат със сигурност няма да остане във Фиорентина и най-вероятно ще заиграе в Ла Лига, но за Атлетико Мадрид. 

Мароканският национал е в тима от Флоренция от 2020 година, а договорът му е до края на сезон 2023/24. Полузащитникът е оценяван на 30 милиона евро. 

През миналата кампания Софиан Амрабат записа 49 мача във всички турнири и направи 1 асистенция с екипа на „виолетовите“ в Серия “А”.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол