Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot457424.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Светлана Каменова изнесе боксова лекция на румънка – Sportove
Намери ни
To Top

Светлана Каменова изнесе боксова лекция на румънка

Светлана Каменова записа впечатляваща победа на старта на Европейските игри в Краков, Полша. Българката впечатли с доминантна победа над петата от олимпийските игри в Токио Мария Нечита (Румъния). Всички петима съдии присъдиха победата за българката след три рунда бокс.

Каменова откри двубоя с няколко чудесни прави удара с предната ръка.


Нечита се втурна в атака да скъсява дистанцията, но Каменова използваше отлично сайд степове и контриращи крошета, за да респектира съперничката ѝ. Бронзовата медалистка от световно първенство беше в пълен контрол на двубоя от първата секунда до края на рунда.

Във втората част българката започна да атакува по-агресивно и да залага на много финтове и движение с краката, за да обърка румънката. Каменова използваше този рунд, за да упражни залъгващите си движения и отклоните си. Сребърната медалистка от европейско първенство беше безкомпромисна и показа отлична форма на ринга в Краков.

В последните три минути националната ни разпиля Нечита с крошета и прави удари със задната ръка. Каменова нарочно сваляше града си, за да примами представителката на северната ни съседка да атакува, а след това я засрещаше със силен и точен удар в брадата.

Втората среща от днешния ден на турнира с българско участие е тази на Хавиер Ибаниес (57 кг). Натурализираният ни национал ще премери сили с украинеца Тарас Бондарчук в двубой, който се очаква да започне около 15:45 часа. 

Половин час по-късно на ринг Б Рами Киуан (71 кг) пък ще боксира с европейския шампион Вахид Абасов (Сърбия). Програмата ще закрие представителят ни в тежка категория Йордан Морехон. Той се очаква да дебютира на Европейските игри около 21:30 часа. Негов съперник ще бъде италианецът Диего Ленци. Може да проследите срещите на следния линк.

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558