Намери ни
To Top

Артета: Още ме боли за изпуснатата титла

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че е го е заболяло много за изпусната титла във Висшата лига на Англия, но е щастлив с прогреса на тима, който преди това беше загубил „душата си“. 

“Топчиите” водеха в класирането цели 248 дни през сезона, преди да бъдат изпреварени на финалната отсечка от шампиона Манчестър Сити, който спечели требъл. 

„Дори и сега ме боли много, че не спечелихме първенството, въпреки че 10 месеца се борихме с Ман Сити“, каза Артета в интервю за испанския вестник „Марка“. 

„Но това е спортът.


Като казвам това, постигнато с толкова млад отбор е страхотно. Това е ясно“, добави испанецът. 

„Започнах преди три години. Бях асистент на Пеп в Сити, играхме с Арсенал и видях, че този отбор е загубил душата си. Знаех, че има възможност да бъда на другата пейка. Този клуб е толкова голям, че трябва да осъществиш връзка между тима и феновете. Беше трудно да се направи, но сега съм щастлив“, смята той. 

„Ние имаме ясна идентичност, обединение и сме пълни с енергия. Това е най-важното. От първия до последния всички гледаме в една посока“, добави Артета. 

Той отговори и на въпрос дали би поел Пари Сен Жермен, където изкара 18 месеца под наем като футболист. 

„Единственото, което мога да кажа, е, че съм щастлив в Арсенал. Чувствам се обичан, оценен от собствениците Стан и Джош (бел. ред – Кронке) и имам още много работа в този клуб. Благодарен съм, че съм в Арсенал„, завърши той. Арсенал започва новия сезон във Висшата лига срещу Нотингам Форест на 12 август.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол