Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot457024.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Талант на Балкан подписа първи професионален договор – Sportove
Намери ни
To Top

Талант на Балкан подписа първи професионален договор

Иво Корестилов подписа с баскетболния шампион Балкан (Ботвград) първия си професионален контракт, съобщават от клуба. Той направи много силен сезон с юношите на тима до 19 години и стана шампион на България, носител на Купата на страната, а във втория от двата турнира беше обявен за Най-полезен играч. 

Корестилов е висок 203 сантиметра, роден е през 2005 година в Бургас и започва да играе баскетбол в местния Делфин. Включван е в националния отбор до 16 години, след това се подготвя в школата на сръбския гранд Цървена звезда.


В Балкан идва миналата година, като освен за юношите, играе и за втория тим на клуба в първенството на ББЛ. 

„Силното представяне и големият напредък на талантливия баскетболист не остана незабелязано и от други клубове. След финалните турнири за юноши интерес към него имаше от Академик Пловдив, от Черноморец Бургас и от Миньор 2015 Перник. В момента Иво Корестилов води подготовка с националния отбор на България за юноши до 18 години за Европейското първенство през юли в Матозиньош, Португалия“, написаха от Балкан на официалния си сайт.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558