Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot456922.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ожие и Тойота пренаписаха историята на рали „Сафари” – Sportove
Намери ни
To Top

Ожие и Тойота пренаписаха историята на рали „Сафари”

8-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие (Тойота) спечели за втори път в кариерата си най-тежкото рали в календара на WRC – „Сафари” в Кения. Уникалното в случая е, че на финала Ожие победи с едва 6,7 секунди съотборника си и настоящ световен шампион Кале Рованпера, тъй като с оглед на условията в Кения обикновено разликите на финала на това състезание се измерват в минути. Трети остана друг пилот на Тойота – Елфин Еванс, а японският тим отново записа четворна победа в ралито, също като миналата година. За последните 30 години Тойота вече има три четворни победи в рали „Сафари”.


След дъжда в „Спящия войн” вчера днес сутринта Рованпера пробва изненадваща атака в първата отсечка за деня и заличи 8 секунди от аванса на Ожие, който беше много ядосан от подновяването на битката. Във втората отсечка обаче Себ успя да върне над 8 секунди на Рованпера и възстанови разликата между двамата, но с цената на лек инцидент, при който загуби задната врата на колата си. 

След това в хода на деня Кале успяваше да топи по малко от аванса на Ожие, за да го докара до малко над 9 секунди преди пауърстейджа. В него Ожие беше с 2,5 секунди по-бавен от Рованпера, но удържа победата с аванс от 6,7 секунди.

Пауърстейджът беше спечелен от Тиери Нювил (Хюндай), който запази второто си място в класирането при пилотите, но вече на 37 точки от лидера Рованпера.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558