Намери ни
To Top

Любо Ганев: Убеден съм, че ще останем в Лигата на нациите

Президентът на БФ Волейбол бе специален гост в предаването „Арена спорт“ по БНТ1, за да коментира представянето на мъжкия ни национален отбор в турнира Лига на нациите.

Ганев изрази надежда, че днес „лъвовете“ ще запишат ценен успех срещу Куба, който може да им гарантира оставането в надпреварата и през следващия сезон и допълни, че българските волейболисти все още не са показали всичко, на което са способни.

„Очаквам игра като тази срещу Словения – да влиза сервисът, да работи блокадата ни, да извадим някоя топка повече в защита и да успеем да контраатакуваме. Сигурен съм, че ще изиграем хубав мач и ще се поздравим с победа.


Двубоят срещу Куба е и много важен, тъй като и те са само с една победа до момента, а двата тима се борим за оцеляване. Убеден съм, че с още една победа тимът ще постигне целта – оставане в Лигата на нациите“, започна ръководителят на БФ Волейбол.

„Продължавам да твърдя, че момчетата все още не показват на какво са способни напълно. Надявам се с времето да изчистим грешките, особено при сервис. Задължително е да увеличим успеваемостта при сервиса, защото там имаме много брак. Ако успеем, ще ни бъде много по-лесно, защото традиционно имаме добра блокада“, допълни той.

Легендарният бивш състезател сподели своето мнение и по въпроса как трябва да бъдат степенувани по важност състезанията през това лято.

„Правилното степенуване на състезанията в действителност е олимпийска квалификация, европейско първенство, Лига на нациите. Проблемът е, че ако завършим на последно място в Лигата ще трябва да играем и на чалъндж турнира, което означава допълнителни 20 дни, фокусирани само върху този турнир. Това би поставило самите състезатели под огромен стрес, така че най-добре да вземем още 1-2 победи и да си гарантираме оставането в Лигата на нациите. Пак казвам, че ако нашият отбор играе, както може е способен да победи всеки“, заяви Ганев.

Ощр от категория Волейбол