Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot456732.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Късен щурм донесе точка на Грузия срещу Белгия пред рекордна публика – Sportove
Намери ни
To Top

Късен щурм донесе точка на Грузия срещу Белгия пред рекордна публика

Грузия остана начело в група „А“ на Европейското първенство за младежи до 21 години и след втория кръг. На старта домакините сразиха Португалия с 2:0, а днес показаха характер и стигнаха до 2:2 срещу Белгия, въпреки че на почивката губеха с 0:2. 

Срещата на стадион „Борис Пейчадзе“ в Тбилиси се игра пред 41 886 зрители, което е абсолютен рекорд за младежки шампионат на Стария континент. 

Белгийците започнаха по-силно и откриха резултата в 15-ата минута с гол на Максим де Каупер. Футболистът на Вестерло беше точен с глава след асистенция на Астер Вранкс. В 38-ата минута „червените дяволи“ удвоиха аванса си. Този път Де Каупер влезе в ролята на асистент, а Ларджи Рамазани се реваншира за пропуска си секунди по-рано и не остави шансове на Гиорги Мамардашвили. 

Домакините не се огънаха и в началото на втората част Гиорги Цитаишвили намали. Халфътна Лех (Познан) се появи като резерва на почивката и веднага върна интригата. Неговият удар с левия крак изненада вратаря на Белгия Маартен Вандервоорд и топката спря в мрежата. В 87-ата минута Иракли Азаров центрира, а Гиорги Гуляшвили беше на точното място в наказателното поле и с глава фиксира крайното 2:2.

Грузия води в класирането с 4 точки и може да се класира за четвъртфиналите дори при равенство срещу Нидерландия в последния кръг. Белгийците са втори с 2 точки и им предстои тежък двубой срещу Португалия.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558