Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot456278.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Макларън ще промени почти всяка аеродинамична част по MCL60 – Sportove
Намери ни
To Top

Макларън ще промени почти всяка аеродинамична част по MCL60

Отборът на Макларън ще въведе няколко подобрения по MCL60 в следващите три състезателни уикенда (Австрия, Великобритания и Унгария), с които ще промени „почти всяка аеродинамична част“ на колата.

Желанието на тима от Уокинг е тези промени да подобрят представянето на техния автомобил преди втората половина на сезон 2023. След първите девет кръга за годината британският екип заема шестото място в конструкторския шампионат с едва 17 точки на своята сметка. Изоставането на Макларън спрямо заемащия петото място отбор на Алпин е 27 пункта, а авансът на Макларън пред седмия Алфа Ромео е 8 точки.


„Повечето ни подобрения ще бъдат въведени в следващите състезания. Така че в Австрия, Великобритания и Унгария ще има много ревизии по колата“, заяви ръководителят на Макларън Андреа Стела.

„В началото на сезона осъзнахме, че колата се нуждае от фундаментален редизайн, а самият той е интересен. Бих казал, че почти всяка аеродинамична част ще бъде променена. Точно поради тази причина редизайнът ще бъде направен поетапно. Той ще бъде лесно забележим.

„Трябваше да променим дори някои части, които не се виждат. Това е и причината подобренията да се забавят толкова много. Бих казал, че ще има почти изцяло нова кола“, добави още италианецът, който пое управлението на Макларън в началото на годината.

Стела зае мястото на преминалия в Заубер Андреас Зайдъл, който бе последван и от Джеймс Кий няколко месеца по-късно. Позицията на технически директор, която беше заемана от Кий няма да бъде запълнена директно, а вместо това Макларън ще разчита на нова структура на своя технически отдел. Част от нея ще бъде и бившият дизайнер на шаситата на Ферари Давид Санчес.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558