Намери ни
To Top

Порзингис ще бъде голямото име в размяна на играчи между Бостън, Вашингтон и ЛА Клипърс

Латвийският център Кристапс Порзингис ще бъде основното лице в сделка между отборите от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) Бостън Селтикс, Вашингтон Уизърдс и Лос Анджелис Клипърс, съобщава ESPN.

Според информацията, Порзингис ще премине от Вашингтон в Бостън, който ще изпрати Малкълм Брогдън в Лос Анджелис. Нападателят Маркъс Морис пък ще смени Клипърс с Уизърдс в допълнение с избори в драфта, който е тази вечер в Ню Йорк.

Порзингис и Вашингтон постигнаха устно споразумение за нов четиригодишен договор на стойност 180 милиона долара през март, като латвиецът все още има опция да подпише за 1 година и 36 милиона.


Центърът обаче реши да отхвърли и двата варианта, което го поставя в позиция или да стане свободен агент, или да бъде трейднат за трети път в кариерата си.

Порзингис бе взет в драфта от Ню Йорк Никс, който го изпрати в Далас Маверикс през 2019. Три години по-късно латвиецът се озова във Вашингтон, като през миналия сезон той записа личен рекорд в кариерата си с 23.2 точки средно на мач.

Брогдън игра предимно като резерва за Бостън през 2022/2023 и записа средно по 14.9 точки и 3.7 асистенции. 33-годишният Морис пък завърши годината средно с по 11.2 точки четири борби.

Ощр от категория Баскетбол