Намери ни
To Top

Националите U17 водят подготовка в София, вижте разширения състав

Вече повече от две седмици седмици националният отбор на България за юноши до 17 години води усилена подготовка в София, която е насочена към предстоящото през юли европейско първенство. Младите „лъвчета“, водени от треньорката Десислава Величкова, през тази седмица тренират в столичната зала „Христо Ботев“.

България спечели категорично като домакин европейската квалификация през януари в зала „Левски София“. Тогава старши треньор бе Андреа Буратини.


След като той пое младежите до 21 години, а начело на тази селекция застана Деси Величкова, която дотогава бе негов помощник.

„Подготовката върви по план, момчетата са здрави. Доволна съм от тях, те са много старателни и мотивирани в тренировъчния процес. За съжаление контролите с чужди отбори пропаднаха. Имахме два спаринга с по-големите национали“, коментира за BGvolleyball.com старши треньорът Деси Величкова.

Първото изпитание за тимът е Балканиадата за юноши до 17 години в Албания. Турнирът е от 5-и до 9-и юли в Тирана. Българските момчета са в предварителна Група Б с Румъния и Черна гора. В другата Хрупа А са отборите на домакините от Албания, Сърбия, Турция и Северна Македония. След балканския форум националите ни се завръщат в София, където ще продължат подготовката си до отпътуването за ЕвроВолей 2023. Шампионатът на Стария континент е от 19-и до 30-и юли в Подгорица (Черна гора). Там тимът на България е в Група I, а съперници са Естония, Белгия, Турция, Гърция, Австрия, Словения и домакините от Черна гора.

В разширения състав бяха повикани 21 волейболисти, а в момента тренировъчния процес върви с 18 състезатели.

Разширен състав на България за юноши до 17 години:

Иван Узунов – Виктория Волей

Кристиян Илиев – Левски

Антонио Дончев – Добруджа 07

Петьо Иванов – Левски

Константин Манолев – Люлин

Никола Константинов – Левски

Георги Салпаров – Левски

Виктор Младенов – Софийски университет

Кристеан Киров – Дея спорт

Жасмин Величков – Берое 2016

Николай Николаев – Левски

Кристиян Иванов – Левски

Ейвън Георгиев – ЦСКА

Петър Господарски – ЦСКА

Деян Маринов – ЦСКА

Росен Виденов – Левски

Димитър Пейчинов – Виктория Волей

Николай Миховски – Люлин

Димитър Добрев – Левски

Даниел Тихолов – ЦСКА

Ерик Георгиев – Левски.

Ощр от категория Волейбол