Намери ни
To Top

ЛА Клипърс слага край на тандема Джордж и Ленърд?

Ръководството на Лос Анджелис Клипърс обмисля идеята да се раздели с една от звездите в състава си – Пол Джордж. Според информация на един от най-добрите журналисти отвъд океана – Марк Стайн, калифорнийци ще преценят каква е стойността на PG13 и какво могат да получат в негова замяна от заинтересованите към услугите му отбори.

Това е интересен ход, тъй като тимът заложи голяма част от бъдещето си както на Джордж, така и на Кауай Ленърд, но двамата така и не успяха да класират отбора си дори за Финалите на НБА през последните три години. Пол Джордж бе привлечен от Оклахома Сити Тъндър през 2019-а, като Клипърс дадоха изключително много за осъществяването на трансфера – Шей Гилджъс-Алекзандър, Данило Галинари и пет избора от първия кръг на Драфта.


През изминалия сезон Джордж взе участие в 56 мача на тима си в редовния сезон, като постигна средно по 23.8 точки, 6.1 борби и 5.1 асистенции. Той обаче не можа да се възстанови от контузия в дясното коляно и не взе участие в плейофите, в които отборът му бе отстранен още в първия кръг от Финикс Сънс.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол