Намери ни
To Top

Още една от най-добрите български волейболистки ще играе в САЩ

Още една от най-добрите български волейболистки ще продължи кариерата си в САЩ. След Емилия Димитрова, това ще направи и Христина Вучкова, която подписа договор за новия сезон с отбора на Омаха (Небраска) от новосформираната американска Професионална лига. Новината обявиха днес от клуба в социалните мрежи.

През изминалия сезон Христина Вучкова започна в китайския Пекин, но след това премина в гранда Фенербахче Опет (Истанбул), с който стана шампионка на Турция и достигна до полуфиналите на Шампионската лига.


„Играла съм професионален волейбол в продължение на много години в много страни и една от моите мечти беше да имам шанс някой ден да играя в Америка. Така че, тази възможност е много вълнуваща за мен и семейството ми. Очакваме с нетърпение да дойдем в Омаха и нямам търпение да помогна на отбора да спечели шампионата през първата ни година заедно“, сподели Вучкова пред клубния сайт.

„Страхотно е за нашия отбор, че успяхме да привлечем централен блокировач от такова ниво и с толкова много опит. Гледал съм много часове видеа как тя играе на най-високо ниво турнири и тя е наистина забележителна със своите инстинкти и способност да блокира и да атакува. Тя ще бъде невероятно допълнение към нашия състав със своите умения и опит“, коментира пък треньорът на тима Шелтън Колиър.

От Омаха обявиха и трансфера на доминиканската звезда Бетания Де Ла Крус, бившата американска националка ТеТори Диксън и младата французойка Йосиана Пресли.

Ощр от категория Волейбол