Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot455486.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Брандъл: Перес няма да загуби мястото си в Ред Бул – Sportove
Намери ни
To Top

Брандъл: Перес няма да загуби мястото си в Ред Бул

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв анализатор Мартин Брандъл е на мнение, че в Ред Бул ще продължат да подкрепят Серхио Перес въпреки очевидния спад във формата му, просто защото без него балансът в тима ще е сериозно нарушен.

Перес стартира сезона с две победи и точно, когато се заговори, че той е сериозен претендент за титлата, Чеко започна да прави грешки, като катастрофира в квалификациите в Монако и Испания, а в Канада не успя да намери темпо, за да се измъкне от втората част на квалификацията. Това провокира слухове, че Ред Бул може да освободи Перес, но Брандъл е на по-различно мнение.

“Честно казано, мястото в Ред Бул е най-несигурното във Формула 1 – обясни Брандъл. – Беше впечатляващо, че Перес спечели две от първите 4 състезания този сезон. Но всичко се разпадна, след като Макс стартира девети в Маями и го победи, а Серхио тръгна от полпозишъни. Перес ще има нужда от цялата си зрялост и опит, както и помощта, която може да получи от отбора и семейството си, за да си върне скоростта и да реализира потенциала си.”

Брандъл много интересно обясни защо Перес ще остане.

“Предполагам, че в момента само Алонсо и Хамилтън могат да се справят с Макс, но съм сигурен, че Ред Бул не искат да експериментират с тях в тима – допълни Брандъл. – В идеалния случай за Ред Бул Перес трябва да върви втори след Макс и да побеждава там, където Верстапен не може. Проблемът е, както го разбраха Пиер Гасли и Алекс Албон, скоростта на Макс ги погребва. В същото време в Ред Бул не могат да си позволят Перес да не е във форма с оглед на все по-доброто представяне на Мерцедес, Ферари и Астън Мартин. Затова и ще продължат да го подкрепят.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558