Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot455206.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Хамилтън: За да бием Ред Бул трябва да се фокусираме върху 2024 година – Sportove
Намери ни
To Top

Хамилтън: За да бием Ред Бул трябва да се фокусираме върху 2024 година

Според седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отборът на Мерцедес трябва още от сега да се фокусира върху работата си по колата за сезон 2024, ако иска да се доближи до доминантния тим на Ред Бул.

Изказването на британеца идва след състезанието за Гран При на Канада, в което той финишира трети, зад победителя Макс Верстапен и Фернандо Алонсо от Астън Мартин. По думите на Хамилтън за Мерцедес ще бъде по-добре, ако жертва амбициите си за добро класиране през тази година, с надеждата за по-силно представяне догодина.

„Беше страхотен уикенд.


Много трудни условия, но вече ми допада да съм в колата, след като въведохме подобренията и се намираме в по-добър прозорец. За нас да бъдем тук, да се борим с Фернандо и Астън Мартин, да сме на втората редица е фантастично.

„В Монако също бяхме четвърти, така че определено напредваме. До края на сезона ни очаква една развойна война. Предполагам, че отборът на Макс вече работи по колата за догодина, така че и ние трябва да направим същото“, коментира Хамилтън.

Според него дори и Ред Бул да се фокусира върху колата си за догодина тимът от Милтън Кийнс ще „спечели всяко едно състезание“ до края на този сезона. Но за седемкратния шампион това не е причина за разочарование.

„Вече не се разочаровам. Няма какво да направя за тяхното страхотно представяне. Възможно е те да спечелят всяко едно състезание през тази година, освен ако ние или Астън Мартин не подобрим драстично колите си, или тяхната кола не финишира.

„С тези правила не е лесно да се намери такова предимство. На някои места те има с 30 точки повече притискане. Имаме работа за вършене. Но това не ни отчайва. Радвам се, че отново сме близо до челото и се надявам скоро силите да се изравнят, за да може отново да имаме хубави състезания като през 2021 година. Ще бъде хубаво, ако има три или четири отбора в челото на класирането“, обясни Хамилтън.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558