Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot455184.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Албон: Дъното в Испания ни мотивира за Канада – Sportove
Намери ни
To Top

Албон: Дъното в Испания ни мотивира за Канада

Алекс Албон финишира на фантастичната за отбора на Уилямс седма позиция в снощната Гран При на Канада. За тима от Гроув това е най-доброто постижение в цяло състезание от седмото място на Никола Латифи в Унгария преди две години.

Албон стигна до добрия си резултат в Монреал, въпреки че по-голямата част от дистанцията той трябваше да гледа в огледалата си и да се защитава. Високата максимална скорост на FW45 обаче помогна на тайландеца да стори това и така той завърши пред пилоти с доста по-силни коли.


Освен на традиционно високата скорост на FW45 на правите в Канада Албон можеше да разчите и на доста подобрения по своята кола, които не бяха на разположение на неговия съотборник Логан Сарджънт. След състезанието Албон заяви пред медиите, че в Уилямс са били много мотивирани да подготвят въпросните подобрения за Канада след разочароващото представяне в Гран При на Испания преди две седмици.

В Барселона тайландецът финишира на 16-то място, докато Сарджънт беше последен. Вчера американецът не стигна до финала, след като техническа повреда го принуди да спре на пистата още в седмия тур на надпреварата на „Жил Вилньов“.

„Нямаше да успея да постигна това без добра кола, а този уикенд имах много добра кола. Не мога да благодаря достатъчно на отбора. Прекарах много време във фабриката с Джеймс (Ваулс, шефът на Уилямс) и не мога да ви опиша колко много изоставахме след Барселона.

„Ние решихме да прибързаме с подобренията за Канада. Когато говорих с отбора стана ясно, че най-вероятно това ще е най-добрият ни шанс за добро класиране до „Монца“. След това те работеха неспирно, за да подготвят колата. Ние дори сложихме нов двигател за този уикенд. Заложихме всичко на него.

„Всъщност дори имаше напрежение да се представим добре още преди уикенда. Ние често минаваме под радара и добрите ни състезания не се забелязват, тъй като често се борим за по-задни позиции, а това е скучно за повечето фенове.

„Но сега получихме нужното внимание от камерите и ако не друго показахме нашия прогрес. Движим се в правилната посока, имаме още няколко години пред нас, но е добре, че виждаме такива резултати“, каза Албон след финала снощи.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558