Намери ни
To Top

Димитър Бербатов: Треньор на националния отбор трябва да бъде българин

Легендата на българския футбол Димитър Бербатов коментира представянето на националния ни отбор във вчерашния мач с Литва, завършил наравно 1:1. Според него българин трябва да застане начело на трикольорите. Ето какво каза Бербатов за Sportal.bg.

„Гледах мача с Литва.


Гледахме го с екипа. Изводите от такъв мач могат да бъдат много. Чисто като игра и качество имаме по-добри играчи от Литва, но нямаме нужната рутина, хитрост и знание. Не се възползвахме от численото си предимство, а това е задължение на треньора. Той трябва да контролира нещата в такъв момент и ако трябва, да прoмени схемата на игра. Важното беше да вземем трите точки, но не успяхме. Накрая Литва се радваше така, сякаш са спечелили Световното първенство. Проблемите са дълбоки и трябва да има реформа. Това вече е недопустимо. Вървят обжалванията. Всичко, което ние можем да направим законово, е направено. Тъй като бюрокрацията е малко по-тежка, отнема повече време. Последното решение е в полза на това, че Конгресът от 12-и октомври е нелегитимен. Трябва да имаш опитни футболисти. Винаги се случва подмладяване, но то трябва да се случва плавно и със знания. Опитните трябва да предадат своя опит на по-младите. Срещу Сърбия започваш от 0:0 и винаги имаш шанс. От това, което чувам, всички са песимисти. На моменти ще имаме успех, но той ще бъде краткосрочен. След това отново ще има неуспехи, но всичко това е отражение на управлението на българския футбол. Като човек, който следи българското първенство, мисля, че селекционер трябва да бъде българин. Повече шансове трябва да се дават на българските футболисти и треньори. Ще ме видите в мача на „Надеждата“. Това е много хубава кауза. Събират се средства срещу болест, която Стилиян пребори“.

„Най-заслужилите отбори играят на финал за купа Революция. Така се закрива и сезонът. С нашия опит и знания помагахме за организацията. Мислят, че сте снимали купата и медали, които се направиха, за да се получи един хубав празник. За да може момчетата, които обичат футбола да се насладят на играта. Отборите, които се организираха и направиха така да играят помежду си, имат желание тази лига да продължи. Има още отбори, които искат да се включат, което е добре. Във всеки мач има хубава емоция и хубави голове“.

15

"Купа Революция" с гости Димитър Бербатов и Мартин Петров


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига