Намери ни
To Top

Куман: Хърватите ни превъзхождат с опит

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман обясни причините за поражението с 2:4 срещу Хърватия на полуфиналите в Лигата на нациите. “Лалетата” за първи път в историята си допуснаха 4 попадения в мач на собствен терен. 

“Бях много доволен от първото полувреме, но започнахме второто лошо, когато халфовете на Хърватия взеха надмощие. Задачата ни стана още по-сложна след дузпата.


Пролича си, че съперникът притежава повече опит. Направихме, каквото можахме. Пресирахме постоянно, но на моменти бяхме невнимателни. Хърватите по-умело контролираха топката и това беше голямата разлика през целия мач”, заяви Куман. 

“Беше трудно. Преди почивката действахме много добре и създадохме няколко чисти положения. След това хърватите се върнаха в мача и доминираха. Те все по-често намираха свободни пространства, а ние нямахме отговор. Чак при 1:2 реагирахме. Играхме много по-добре, отколкото при загубата от Франция. С нетърпение чакаме двубоите от евроквалификациите”, сподели защитникът Нейтън Аке.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол