Намери ни
To Top

Български баскетболни съдии с престижни наряди

Натоварено лято предстои за българските баскетболни съдии и комисари в Европа. Мартин Хорозов и Венцислав Великов ще водят мачове на Световните първенства за младежи и девойки, съобщават от БФ Баскетбол. Турнирът при 19-годишните дами ще се проведе в Мадрид. Назначение за шампионата от 15 до 23 юли получи българският рефер Венцислав Великов.


Домакин на турнира при младежите ще бъде Дебрецен (Унгария). Мондиалът ще се състои от 24 юни до 2 юли. За него ФИБА се е доверила на Мартин Хорозов като рефер. Великов ще бъде съдия и на Европейското първенство.

Великов ще бъде придружаващ съдия и на националния отбор за момичета до 16 години в Дивизия Б в Подгорица. Рефер на този турнир ще бъде и Серафим Петров.

Великов ще има задачата още и да ръководи мачове на Европейското първенство за юноши в Дивизия С в Азербайджан.

Мачове на Европейските първенства за момчета до 16 години в Дивизия Б и Дивизия С получи Владимир Занев. Той ще е рефер и на шампионата на девойките в Дивизия Б в София. За Питещ за турнира на момчетата до 16 години ще пътуват още двама българи – Стефан Стефанов и Орлин Николов като инструктор на реферите. Николов ще бъде комисар на шампионата за девойки до 18 години, Дивизия А в Коня, Турция.

Ангел Иванов ще бъде рефер на шампионата на момчетата до 16 години, Дивизия А в Скопие. Мартин Хорозов пък ще пътува за Ниш, където ще бъде съдия на Европейското първенство за юноши до 18 години в Дивизия А. Ангел Иванов ще бъде придружаващ рефер на българския отбор на първенството за същата възраст в Дивизия Б в Матошиньош (Португалия). Той ще пътува още и с младежите в Скопие, а в Крайова (Румъния( заедно с националния отбор за девойки ще отиде Серафим Петров

Елеонора Рангелова ще бъде ръководител на комисарите на Европейското първенство за младежи до 20 години в Крит.

Ощр от категория Баскетбол