Намери ни
To Top

Леклер: Трябва да разберем проблемите с гумите

Шарл Леклер посъветва Ферари да се “фокусира върху себе си”, както и тимът да “разбере” проблемите с гумите, които изпитва от началото на сезона. Пилотът от Монако донесе единственият подиум на Скудерията този сезон – в Азербайджан, като Шарл стартира и от полпозишън в Баку, но извън това сезонът на италианците е много по-слаб от очакваното.

Поредица катастрофи и постоянна деградация на гумите в състезателни условия оставиха Леклер, Карлос Сайнц и SF-23 в ролята на догонващи спрямо Мерцедес и Астън Мартин, които са най-сериозните преследвачи на Ред Бул.

Представянето на Леклер в Испания е показателно – Шарл остана едва 19-и в квалификацията, а в състезанието не успя да стигне до зоната на точките и завърши 11-и.

“Трябва да се фокусираме върху собственото ни представяне, да разберем какво става с гумите и да се опитаме по-често да ги вкарваме в оптималния им работен прозорец – заяви Леклер. – Също така, трябва да разберем как работят новите неща по колата, в следващите няколко състезания трябва да направим крачка напред.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт