Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot453698.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
България праща голяма делегация на Световното по кикбокс – Sportove
Намери ни
To Top

България праща голяма делегация на Световното по кикбокс

113 родни състезатели заминават в сряда (14.06) за Будапеща, където от четвъртък (15.06) до неделя (18.06) ще се проведе най-престижната Световна купа по кикбокс за тази година от календара на Международната асоциация на кикбокс организациите (WAKO).


 България ще участва в 199 теглови категории във всички стилове.

Страната ни ще се опита да защити второто си място в комплексното класиране от миналата година в конкуренцията на 2001 кикбоксьори от 43 държави.

Голяма част от националите ни при мъже, жени и старша възраст ще вземат участие в Унгария. Носителят на Световната купа от Истанбул при мъжете в стил К1 Али Юзеир отново излиза на ринга след успешното си предствяне в Турция и спечеления професионален двубой на „Pro Fight 22“ във Варна.

Мариян Петков влиза при мъжете и ще се бори за златото след като залужи място в националния отбор. Виктор Грозданов, както и многократните световни и европейски шампионки Анелия Тодорова и Христина Андонова, също са част от делегацията ни в Будапеща.

Очаква се изключително оспорвано състезание, което ще е последна проверка за националите преди участието им на Европейското първенство за кадети през месец август в Истанбул и Световното за мъже и жени през месец ноември в Албуфейра, Португалия.

Световната купа в Унгария е един от най-елитните и най-стари международни турнири част от Световните серии на WAKO с огромно значение за ранглистата на състезателите.

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558