Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot453072.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Равносметката за сезона: Футболна Италия е на колене – Sportove
Намери ни
To Top

Равносметката за сезона: Футболна Италия е на колене

Отборът на Интер се бори мъжки, но загуби финала в Шампионската лига срещу тима на Манчестър Сити с минималното 0:1 след фантастичния гол на Родриго Ернандес в 68-ата минута. Това бе и последният пирон в ковчега на надеждите на италианския футбол да прибере поне една титла.

На “ботуша” вече преглътнаха много горчиви сълзи след като националният отбор пропусна Световното първенство в Катар заради срамното отпадане на баражите от Северна Македония, а сега тифозите трябваше да претърпят нови неприятни моменти след като и на клубно ниво се случиха три тежки катастрофи в рамките на само две седмици.


Първо, на 31 май (сряда) тъмът на Рома загуби от Севиля финала в Лига Европа след изпълнение на дузпи, а точно след седмица на 7 юни (сряда) отборът на Фиорентина падна на финала в Лигата на Конференциите от английския Уест Хам с 1:2. Във вече отминалият 10 юни (събота) пък Италия се размина и с последния си шанс да прибере отличие заради загубата на отбора на Интер от Манчестър Сити с 0:1.

Въпреки това и трите италиански клуба, които стигнаха до финалите в своите турнири се бориха до последно и нямаше да е незаслужено, ако бяха взели нещо повече от сребърните медали. Именно това отбеляза и треньорът на Интер – Симоне Индзаги, който след края на злополучния мач с Манчестър Сити сподели мисълта, че неговите играчи дали всичко от себе си и очаква да се завърнат още по-силни на финал в Шампионската лига възможно най-скоро.

Дали това ще се случи, ще разберем съвсем скоро, когато започне и новия футболен сезон. Отборите на Интер и Рома ще имат своя страна право на поправителен изпит, защото завоюваха целите си в Серия “А” и спечелиха квоти за участие съответно в Шампионската лига и Лига Европа предстоящата кампания 2023/2024.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558