Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot452596.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Латвала: Не може за всички проблеми вината да е на колата – Sportove
Намери ни
To Top

Латвала: Не може за всички проблеми вината да е на колата

Тиери Нювил и Есапека Лапи донесоха двойна победа на Хюндай в рали “Сардиния”, 6-и кръг от сезона в Световния рали шампионат (WRC). Но това стана възможно след отпадането на 8-кратния световен шампион Себастиен Ожие, който отпадна в предпоследната отсечка в събота докато беше начело в класирането. След финала Ожие се оплака, че той и другите пилоти са имали проблеми при пресичането на водните препятствия, където колите им угасваха, като Такамото Кацута дори отпадна заради пораженията по охладителната система. Латвала обаче не беше в особено диалогично настроение.


“Минаването през водните препятствия се оказа проблем за нас в рали “Сардиния” – обясни Латвала. – Направихме грешки, все още не сме се научили как да минаваме през водните препятствия. Но не можем да обвиняваме колата за всички проблеми. Скоростта за минаването през водата не винаги беше проблем. Много често нашите пилоти спираха твърде агресивно, носът на колата се забиваше напред и така влизаха във водата, като ударът върху радиатора, мотора и охладителната система беше сериозен.”

Ожие се съгласи с Латвала, но само донякъде.

“Всички пилоти на Тойота имахме проблеми с водните препятствия – обясни французинът. – Другите атакуваха много по-агресивно водата и нямаха проблеми, ние опитахме малко по-различно минаване, но пак не се получи. Водните препятствия бяха допълнително издълбани от организатора, за да стават по-ефектни кадри, но това убива колите. Глупаво е така да отпадат автомобили от състезанието.”

От пилотите на Тойота единствено Кале Рованпера нямаше проблеми с минаването през водните препятствия.

Ожие със сигурност ще кара в рали “Сафари” в Кения този месец, но заяви, че няма планове да участва в двете бързи макадамова ралита във Финландия и Естония.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558