Намери ни
To Top

Лигата на нациите е голямо предизвикателство, смята Роберто Манчини

Селекционерът на националния отбор на Италия Роберто Манчини говори преди участието на европейския шампион във финалите на Лигата на нациите през следващата седмица в Нидерландия. “Скуадра адзура” ще играе полуфинал на 15 юни срещу Испания.

„Голямо предизвикателство е да играем отново във финална фаза. В групата бяхме с Германия, Англия и Унгария“, припомни треньорът пред Sky.


„Във финалната фаза сме и искаме да спечелим, но няма да бъде лесно. Направихме избор, но някои останаха извън състава. Играчите, които са тук, заслужават. Не знаем в какво състояние ще пристигнат футболистите на Интер“, коментира Манчини преди финала на Шампионската лига между тима от Милано и Манчестър Сити.

Специалистът говори и за самия сблъсък между Интер и Манчестър Сити – два отбора, които е водил в миналото. „Ако се гледат резултатите през последните години, Сити започва като фаворит, но за 90 минути могат да се случат много неща. Интер има отлични футболисти, отборът е солиден и не е лесно да му вкараш гол“, смята той.

„Късмет и на Фиорентина и комплименти за сезона им. (б. а. – отборът играе финал в Лигата на конференциите срещу Уест Хам довечера). Финалите са отворени. Опонентът е отличен отбор, но това важи и за Фиорентина. Италианският футбол се подобри в последните години, но е ясно, че не е като преди 20 години, когато в нашето първенство бяха най-добрите футболисти. Да бъдем на три финала е много положително, още повече, че и трите отбора (б.а. – Интер, Рома и Фиорентина) имат много италиански играчи“, каза още Манчини.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол