Намери ни
To Top

Олимпиакос 0:0 Панатинайкос, гледайте мача ТУК

Отборите на Олимпиакос и Панатинайкос играят при резултат 0:0 в първия мач от финалната серия на гръцкото първенство. Битката се провежда в „Двореца на мира и приятелството“ в Пирея. Гледайте мача ТУК.

Титулярни петици:

Олимпиакос: Мустафа Фал, Михалис Лунцис, Костас Папаниколау, Александър Везенков, Томас Уолкъп

Панатинайкос: Мариус Григонис, Парис Лий, Лефтерис Манцукас, Георгиос Папаянис, Дерик Уилямс

Серията е с традиционен формат до три победи от общо възможни пет мача, като Олимпиакос е домакин в първата схватка днес, а след това ще бъде гост във втория мач, който ще се състои на 8 юни.


Битка №3 отново ще се проведе в Пирея, а „детелините“ ще посрещнат евентуален четвърти сблъсък. Ако се стигне до пети мач, то той отново ще се играе в дома на „червените“.

Тимът на родната сензация до момента няма нито една загуба в гръцкия баскетболен елит, а през сезона играчите извоюваха цели 27 победи. Възпитаниците на Йоргос Барцокас съвсем очаквано завършиха на първото място в редовния сезон на шампионата, а в плейофите отстраниха последователно Арис с 2-0 в четвъртфинала и ПАОК с 3-0 на полуфиналите.

Панатинайкос стигна по доста по-труден начин до големия финал. Момчетата на Христос Серелис приключиха редовния сезон при актив от 16 победи и 6 загуби. Това все пак ги класира на втора позиция в крайното класиране, след което за състава последваха изключително драматични плейофи. Въпреки че „зелените“ се справиха с Колосос Родос на четвъртфиналите след безпроблемно 2-0, то полуфиналите се оказаха в пъти по-неравни. Там отборът срещна Перистери в серия, която достигна максималните 5 игри. В крайна сметка обаче Георгиос Папаянис и компания прибраха решаващата схватка и така стигнаха до последното си предизвикателство за сезона.

Клубът от Пирея не е губил нито веднъж във всички срещи между двата отбора през сезона. Момчетата на Йоргос Барцокас триумфираха в Суперкупата на Гърция срещу Панатинайкос. Освен това победата е била тяхна и в мачовете от полуфиналите за Купата на Гърция, в първенството и в Евролигата.

Ощр от категория Баскетбол