Намери ни
To Top

Общо 33 заявки за рали „Сафари“, Rally1 колите в Кения ще са 10

Организаторите на кенийското рали „Сафари“, което ще приеме седмия кръг за сезон 2023 в Световния рали шампионат публикуваха списъка със заявените участници в състезанието. Общо заявките са 33, а 10 от тях са във водещия клас – Rally1.     

Както бе обявено по-рано и в Кения тимът на Тойота ще може да разчита на услугите на Себастиен Ожие и съответно ще има четири коли в рали „Сафари“. Заедно с френския пилот честта на японския производител в Кения ще защитават още Кале Рованпера, Елфин Еванс и Такамото Кацуто, които кара с пълна програма през тази година.


През 2022 Тойота спечели четворна победа в рали „Сафари“, където победата бе за Рованпера, втори завърши Еванс, а трети и четвърти се класираха Кацута и Ожие.

За Хюндай на старта в Кения ще застанат Тиери Нювил, Есапека Лапи и Дани Сордо, за когото това ще е трето поредно рали след тези в Португалия и Италия. М-Спорт отново ще може да разчита на Ойт Танак и Пиер-Луи Лубе, а към тях ще се присъедини и частникът Джордан Сердеридис, за когото това ще е трето участие през годината след рали „Монте Карло“ през януари и рали „Мексико“ през март.

Почти всички от претендентите за титлата в WRC2 избраха да пропуснат рали „Сафари“, като най-голямата звезда от тази категория в Кения ще бъде Каетан Каетанович. Основните конкуренти на поляка ще бъдат Мартин Прокоп и Грегоар Мюнстер. Оливър Солберг също ще участва в рали „Сафари“, но той не е номинирал това състезание като едно от тези, в които ще печели точки за класирането в WRC2.

Рали „Сафари“, седми кръг за сезон 2023 в Световния рали шампионат, ще се проведе между 22 и 25 юни.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт