Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot449184.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Очаквайте на живо: Гран При на Монако – Sportove
Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Гран При на Монако

Седмица след отмяната на Гран При на Емилия-Романя пилотите във Формула 1 застават на стартовата решетка за най-престижното състезание в календара на шампионата – Гран При на Монако. От полпозишъна в Княжеството днес ще стартира световният шампион Макс Верстапен, който ще преследва своята втора победа по тези свещенни улици. Нидерландецът спечели в Монте Карло през 2021 година, а преди 12 месеца победата бе за неговият съотборник Серхио Перес.

Мексиканецът много трудно ще дублира своя успех днес, тъй като ще заеме последната позиция на стартовата решетка след инцидента си във вчерашната квалификация.


В отсъствието на Перес от челото на класирането най-голямата конкуренция на Верстапен днес се очаква да дойде от Фернандо Алонсо, който ще стартира от втората позиция.

Вчера испанецът заяви след квалификацията, че се надява Верстапен да направи лош старт, който да му позволи да излезе начело в късия спринт до първия завой. В противен случай за пилота на Астън Мартин надали ще бъде толкова лесно да се справи с действащия шампион.

Втората редица на стартовата решетка днес ще бъде за Естебан Окон и Карлос Сайнц. Първоначално трети на старта трябва да бъде местният любимец Шарл Леклер, но той бе наказа с три места и ще стартира шести. Монегаскът ще подели третия ред на стартовата решетка със седемкратния световен шампион Люис Хамилтън.

Очакванията на Пирели са днес пилотите да заложат на стратегия с едно спиране в бокса, стига да не завали в хода на дистанцията от 78 обиколки. Последните прогнози от тази сутрин казват, че шансът да завали по време на състезанието е 70%.

Състезанието за Гран При на Монако, седми кръг за сезон 2023 във Формула 1, започва в 16:00 часа българско време и ще може да бъде следено на живо със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558