Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot449015.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Спанулис върна Перистери в играта, серията с ПАО ще се реши в пети мач – Sportove
Намери ни
To Top

Спанулис върна Перистери в играта, серията с ПАО ще се реши в пети мач

Легендата на Олимпиакос Василис Спанулис, който сега е старши-треньор на Перистери върна своя тим в играта, побеждавайки със 76:71 (21:15, 20:13, 18:27, 17:16) Панатинайкос в мач №4 от полуфиналната серия на плейофите в гръцката баскетболна лига. Така финалистът ще се реши в пети мач, който ще се изиграе на 30 май (вторник) от 19:15 часа. 

Победителят от серията ще се изправи срещу спечелилия битката в другата двойка – Олимпиакос – ПАОК. В момента грандът от Пирея с българския национал Александър Везенков води с 2-0 успеха, а утре от 19:05 е третият мач в залата на „червено-белите“.


 

Иначе срещата в залата на Перистери, която беше наблюдавана и от една от звездите на гръцкия национален отбор по футбол и Олимпиакос – Костас Фортунис, започна силно за домакините, които до почивката си осигуриха комфортен аванс от 13 точки. След паузата обаче баскетболистите на Панатинайкос успяха да пречупят съперника си, намалявайки пасива си само на 4 точки преди старта на последната четвърт. В нея двата отбора бяха изключително равностойни, но все пак играчите на Спанулис успяха да запазят леката си преднина и дори да я увеличат с 1 точка за крайния успех с 5 точки.

Силвейн Франсиско наниза 24 точки за Перистери, а Алекса Раданов добави 15 точки. 

За Панатинайкос Мариус Григонис се разписа с 20 точки. 

Снимка: Sportal.gr

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558