Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot448451.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Еди Пенев се класира за финала на земя на СК във Варна – Sportove
Намери ни
To Top

Еди Пенев се класира за финала на земя на СК във Варна

Еди Пенев се класира за финала на земя на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Живеещият и трениращ в САЩ гимнастик допусна грешки при изпълнение на сложното си съчетанието, като беше наказан и за излизане от квадрата. Оценката от 13.500 точки, която получи е втора по сила след тази на Бенжамен Осбергер (Франция) – 14.


150 точки. Трети с 13.350 точки сред осемте най-добри влиза бронзовият медалист от олимпийските игри на прескок от Токио 2020 Артур Давтян (Армения).

Другият българин на този уред Кевин Пенев след груба грешка и остана 16-и с 11.850 точки.

В надпреварата на халки, въпреки много доброто си изпълнение, Христос Маринов остана първа резерва. Оценката му от 12.900 точки е равна с тази на Петър Вефич. Сърбинът обаче има по-висока оценка за изпълнение, въпреки че тази за трудност на Маринов е по-висока. Вторият българин на този уред Божидар Златанов направи грешка в едно от заложените упражнения, която го смъкна до трета резерва с 12.800 точки.

На кон с гривни България беше представена отново от братята Пеневи, които не успяха да попаднат сред първите осем. Кевин Пенев завърши 15-и в пресявките с оценка от 12.400, а след падане от уреда Еди Пенев е 23-и с 10.450 точки.

При жените единствената българка Никол Стоименова не успя да се класира за финалите. На смесена успоредка живеещата и тренираща в Англия гимнастичка падна от уреда и с 10.300 точки остана 17-а. На прескок тя направи само един опит и с 11.666 завърши на 15-а позиция.

Извън класирането в първия ден участваха Майкъл Дунев на земя (11.350 точки) и Мартин Мишев на халки (11.650).

Утре Световната купа продължава с квалификациите на останалите три уреда при мъжете и два при жените. Димитър Димитров и Божидар Златанов ще играят на прескок, Йордан Александров и Божидар Златанов – на успоредка, а Йордан Александров и Еди Пенев – на висилка. При жените на греда и земя ще участва Никол Стоименова.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558