Намери ни
To Top

Връщат Гаджев в националния отбор

Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев ще направи няколко промени при избраниците си за последните две евроквалификации с Хърватска на 10 октомври (събота) като гост и с Азербайджан на 13 октомври (вторник) в София, съобщава „Тема спорт“.

Почти сигурно специалистът ще върне в тима халфа на Левски Владимир Гаджев, който се завърна на „Герена“ преди две седмици. Полузащитникът не бе сред избраниците на Петев за двубоите с Хърватска и Италия, като основанието бе, че няма отбор и не играе. Сега обаче Гаджев се представя на ниво в Левски и отново ще облече националния екип.


Още един нов играч на „сините“ също се очаква да бъде в списъка на бившия треньор на Лудогорец. Това е десният бек Живко Миланов. Той също прави добри игри при столичани. При предишния селекционер Любослав Пенев Миланов почти не получаваше повиквателни.Очаква се Петев да обяви списъка с избраниците си в началото на следващата седмица. Според запознати там едва ли ще е другият бек на Левски Веселин Минев. Селекционерът планира поне още две нови имена за двубоите с Хърватска и Азербайджан. Почти сигурно това ще са последните два мача на специалиста начело на отбора.

Не е изключено Изпълкомът на БФС да снеме доверието си от него, каквито са очакванията. Основната причина е, че България не се класира за плейофите за Евро 2016, каквато цел му бе поставена при подписването на договора. Контрактът, който бе парафиран през декември миналата година, е за три години.

Ощр от категория Тема на деня