Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot448173.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Финалът за Купата на Италия: Фиорентина 1:0 Интер, ранен гол за „виолетовите“ – Sportove
Намери ни
To Top

Финалът за Купата на Италия: Фиорентина 1:0 Интер, ранен гол за „виолетовите“

Фиорентина и Интер играят при 1:0 във финала на 75-ото издание на турнира за Купата на Италия. Гола вкара Николас Гонсалес още в 3-ата минута. Двубоят се играе на „Олимпико“ в Рим. Любопитното е, че и двата тима имат шанс да завършат сезона с дубъл, защото са финалисти и в евротурнирите – Интер в Шампионската лига, а Фиорентина в Лигата на конференциите.


 

„Нерадзурите“ са вдигали Купата на Италия общо 8 пъти. Ако защити трофея от миналата година, отборът на Симоне Индзаги ще се изравни с Рома на второто място по най-много спечелени отличия от надпреварата. Фиорентина има 5 купи, като за последно „виолетовите“ ликуваха в надпреварата през 2001 година.

По пътя към финала Интер елиминира последователно Парма, Аталанта и Ювентус. Фиорентина пък преодоля съпротивата на Сампдория, Торино и Кремонезе. По-рано през сезона съперниците изиграха двете срещи помежду си в Серия „А“, в които си размениха победи като гост – Интер се наложи с атрактивното 4:3 на „Артемио Франки“, а Фиорентина взе реванш с 1:0 на „Джузепе Меаца“.

Символичният домакин Фиорентина започва с Артур кабрал на върха на атаката, а по крилата на бразилския таран ще помагат Жонатан Иконе и Николас Гонсалес. В средата на терена започват Софиян Амрабат, Джакомо Бонавентура и Гаетано Кастровили, който е предпочетен пред Роландо Мандрагора. Четиримата бранители са Додо, Никола Миленкович, Лукас Мартинес Куарта и Кристиано Бираги, а на вратата е Пиетро Терачано.

За Интер ще пази ветеранът Самир Ханданович, а триото бранители оформят Матео Дармиан, Франческо Ачерби и Алесандро Бастони. Дензъл Дъмфрис и Федерико Димарко ще сноват по фланговете, в халфовата линия ще си партнират Николо Барела, Марсело Брозович и Хакан Чалханоолу, а двамаат нападатели са Лаутаро Мартинес и Един Джеко. На пейката остава Ромелу Лукаку.

Очакванията за предпазливо начало не се потвърдиха. Фиорентина успя да поведе още в 3-ата минута с гол на Нико Гонсалес, който завърши перфектна триходова комбинация на „Ла Виола“ с участието на Бонавентура и Иконе. Французинът центрира ниско по тревата, защитата на Интер внимаваше за Кабрал и остави непокрит Гонсалес, за когото не бе проблем да прати топката в мрежата. По този начин аржентинският национал вкара още едно много важно попадение след двете срещу Базел, които помогнаха за класирането на отбора за финала в Лигата на конференциите.

Интер опита да изравни веднага, но изстрел на Джеко беше блокиран. Малко по-късно Дъмфрис влезе на скорост в наказателното поле, но се забави с центрирането и загуби топката. Секунди преди пробива на нидерландеца имаше интересна ситуация пред вратата на Ханданович, но ударът на Амрабат излезе в аут. В 18-ата минута футболистите на Интер сгрешиха при изнасянето на топката и това откри нова възможност пред Николас Гонсалес, но този път той шутира над напречната греда.

В средата на полувремето Бастони се включи добре в предни позиции и потърси хитро подаване към Лаутаро Мартинес, но той закъсня да стартира. 


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558