Намери ни
To Top

Манчини намери още един национал от Южна Америка

Селекционерът на Италия Роберто Манчини е пратил повиквателна на Лукас Питон от Васко да Гама, похвалиха се от бразилския клуб. Играчът е на 22 години и действа като ляв защитник.

Питон е роден и израснал в Бразилия, но има и италиански паспорт. По тази причина Манчини се възползва от възможността да го включи в своите сметки.


Сега Питон е извикан да бъде част от групата преди мачовете от Финалната четворка в Лигата на нациите.

По същия начин преди месеци селекционерът се обърна към непознатия за повечето фенове към този момент нападател Матео Ретеги, който е собственост на Бока Хуниорс, но е преотстъпен в Тигре. Аржентинецът с италиански паспорт оправда доверието с два гола в първите си два мача за “скуадра адзура”.

Манчини на няколко пъти се оплака, че не разполага с достатъчно класни футболисти за националния тим, заради което обръща поглед към такива с двойно гражданство по целия свят.

Лукас Питон има 5 асистенции в 19 мача за Васко този сезон. Той е юноша на Коринтианс.

В Лигата на нациите на италианците им предстои полуфинал с Испания на 15 юни. При победа на 18 юни те ще играят на финала срещу Нидерландия или Хърватия. Нидерландците са домакини на Финалната четворка.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол